Nieuws

Fred Luiten presenteert jubileumseizoen

Fred Luiten Concertorganisatie viert volgend seizoen zijn 15-jarig jubileum met een bijzondere serie ‘Barok Vocaal in de Grote Zaal’ in het Concertgebouw. Namen als Philippe Jaroussky, Christophe Dumaux en Sigiswald Kuijken zullen de revue passeren.

Philippe Jaroussky is één van de topnamen in het programma van Fred Luiten Concertorganisatie (foto: Simon Fowler).

Fred Luiten organiseert sinds 1996 concerten in het Concertgebouw. Zo programmeerde hij dit seizoen een concertante opvoering van Dido and Aeneas met Sarah Connolly in de titelrol en liggen er nog twee concerten (de Johannes Passion en een dubbelprogramma met het Stabat Mater van Pergolesi en Vier Jaargetijden van Vivaldi) in het verschiet.

Onlangs presenteerde de concertorganisator zijn plannen voor zijn jubileumseizoen 2011/2012: drie concerten, allemaal in de Grote Zal van het Concertgebouw. ‘Een serie van wereldklasse’, zo hoopt de organisatie. Hieronder het overzicht:

Op 19 februari 2012 zingt de beroemde countertenor Philippe Jaroussky onder begeleiding van het Freiburger Barockorchester aria’s van Händel.

Op 18 maart slaan Collegium Vocale Gent, Musica Amphion en onder andere countertenor Christophe Dumaux de handen ineen voor een programma met onder meer Dixit Dominus van Händel en het bekende Gloria van Vivaldi. Dumaux zingt verder het bijzondere Nisi Dominus van Vivaldi.

Op 1 april (Palmzondag) wordt de Matthäus Passion uitgevoerd door La Petite Bande, geleid door Sigiswald Kuijken. Een concert in kleine bezetting, die ‘zeer dicht komt bij hoe Bach het oorspronkelijk heeft bedoeld’, aldus de toelichting.

Details van het programma zijn te vinden op de website van Fred Luiten Concertorganisatie.

Vorig artikel

Dessay: een beeldschone Cleopatra

Volgend artikel

De Domingo-discografie: Puccini

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.