Nieuws

Nieuwe Elektra en Theodora op dvd

De labels Arthaus Musik en C Major hebben vandaag nieuwe producties van Richard Strauss’ Elektra en Händels Theodora uitgebracht op dvd en Blu-Ray. C Major bracht verder een oudere Bayreuth-productie van Parsifal uit.

De Elektra van Arthaus Musik is afkomstig van de Salzburger Festspiele, waar die in 2010 opgenomen werd. De Kurier uit Wenen riep de productie van Nikolaus Lehnhoff uit tot de beste operaproductie van 2010.

De opera wordt geleid door Daniele Gatti. Iréne Theorin zingt de titelrol. De rest van de cast bestaat uit onder andere Waltraud Meier als Klytämnestra, de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek als Chrysothemis en René Pape als Orest.

C Major bracht ondertussen een productie van Händels Theodora op de markt, ook afkomstig uit Salzburg. De door Christof Loy geregisseerde opera werd daar in 2009 opgevoerd.

Ivor Bolton heeft de muzikale leiding in handen, de titelrol wordt gezongen door Christine Schäfer en de rest van de cast bestaat uit onder andere Bejun Mehta en Joseph Kaiser.

Naast deze nieuwe titels bracht C Major ook de Parsifal-productie van de Bayreuther Festspiele van 1998 uit. In de regie van Wolfgang Wagner en onder leiding van Giuseppe Sinopoli zijn zangers te horen als Falk Struckmann, Linda Watson, Poul Elming en Hans Sotin.

Zie voor meer informatie de website van distributeur C&S Entertainment. Zie ook de ‘etalage’ van nieuwe uitgaven van C Major en Arthaus Musik op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Negen uur Stockhausen in Keulen

Volgend artikel

Succesvolle Trovatore live in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Leen Roetman
    26 april 2011 at 21:24

    Mooi om te horen dat Theodora op DVD is uitgebracht. Ik zag de productie in 2009 live in Salzburg, geweldige zangers! Ik ben nogal sentimenteel en zo’n DVD is dan een leuke herinnering aan een bijzondere avond.

  2. Gerard
    26 april 2011 at 22:03

    Over de Elektra/Lehnhof lees ik alleen maar positieve recensies, maakt nieuwsgierig, classicstoday geeft deze dvd een 10/10