Home » Binnenkort

Succesvolle Trovatore live in bioscoop

New York26 april 2011 3 reacties

door

Bioscopen over de hele wereld zenden zaterdag 30 april live een succesvolle Il Trovatore van regisseur David McVicar uit. De cast wordt gesierd door vier topzangers: Sondra Radvanovsky, Marcelo Álvarez, Dolora Zajick en Dmitri Hvorostovsky.

Scène uit Il Trovatore, met Dolora Zajick als Azucena (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De uitzending van Il Trovatore is onderdeel van de ‘Live in HD’-serie van de Metropolitan Opera. Het New Yorkse operahuis zendt ieder seizoen een aantal van haar producties uit in bioscopen over de hele wereld, waaronder in Nederland.

De enscenering van Il Trovatore komt van de geroemde regisseur David McVicar, die er bij de première in seizoen 2008/2009 veel lof voor ontving. De muzikale leiding is in handen van Marco Armiliato.

De vier hoofdrollen worden stuk voor stuk vertolkt door bekende en geprezen zangers. Manrico en graaf Luna – broers die niet weten dat ze broers zijn – worden gezongen door respectievelijk tenor Marcelo Álvarez en bariton Dmitri Hvorostovsky.

Azucena – de moeder van Manrico die eigenlijk zijn moeder niet is – wordt gezongen door mezzosopraan Dolora Zajick en Leonora – die verstrikt raakt tussen de liefdes van Luna en Manrico – wordt vertolkt door Sondra Radvanovsky.

Il Trovatore wordt in diverse bioscopen in Nederland uitgezonden, waaronder elf vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Foroxity in Limburg.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera. Bekijk ook de Youtube-portretten van Dmitri Hvorostovsky en Dolora Zajick, of lees het interview dat Maria Nockin vorig jaar met Zajick hield.

3 reacties »

 • Basia Jaworski zei:

  Helaas niet in Amsterdam!

 • Joseph zei:

  Il Trovatore werd een indrukwekkend gebeuren, daar zal wel iedereen die het gezien heeft het erover eens zijn. Wat een cast.
  Vooral de aria “D’amor sull ali rosee” die Sondra Radvanovsky bracht
  was grandioos. Weerom een avondje top-opera van uit het MET.

 • Joseph zei:

  Wie in Belgie een operavertoning gemist heeft, kan men de opgenomen versie herbekijken telkens de daarop volgende maandag namiddag. Wel geen drankje en geen pauze. (17 euro i.p.v.20).
  Een mooie gebaar van de cinema groep Kinepolis.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.