Binnenkort

Succesvolle Trovatore live in bioscoop

Bioscopen over de hele wereld zenden zaterdag 30 april live een succesvolle Il Trovatore van regisseur David McVicar uit. De cast wordt gesierd door vier topzangers: Sondra Radvanovsky, Marcelo Álvarez, Dolora Zajick en Dmitri Hvorostovsky.

Scène uit Il Trovatore, met Dolora Zajick als Azucena (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De uitzending van Il Trovatore is onderdeel van de ‘Live in HD’-serie van de Metropolitan Opera. Het New Yorkse operahuis zendt ieder seizoen een aantal van haar producties uit in bioscopen over de hele wereld, waaronder in Nederland.

De enscenering van Il Trovatore komt van de geroemde regisseur David McVicar, die er bij de première in seizoen 2008/2009 veel lof voor ontving. De muzikale leiding is in handen van Marco Armiliato.

De vier hoofdrollen worden stuk voor stuk vertolkt door bekende en geprezen zangers. Manrico en graaf Luna – broers die niet weten dat ze broers zijn – worden gezongen door respectievelijk tenor Marcelo Álvarez en bariton Dmitri Hvorostovsky.

Azucena – de moeder van Manrico die eigenlijk zijn moeder niet is – wordt gezongen door mezzosopraan Dolora Zajick en Leonora – die verstrikt raakt tussen de liefdes van Luna en Manrico – wordt vertolkt door Sondra Radvanovsky.

Il Trovatore wordt in diverse bioscopen in Nederland uitgezonden, waaronder elf vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Foroxity in Limburg.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera. Bekijk ook de Youtube-portretten van Dmitri Hvorostovsky en Dolora Zajick, of lees het interview dat Maria Nockin vorig jaar met Zajick hield.

Vorig artikel

Nieuwe Elektra en Theodora op dvd

Volgend artikel

Salzburger festival brengt pakkende Salome

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

  1. Basia Jaworski
    26 april 2011 at 17:12

    Helaas niet in Amsterdam!

  2. Joseph
    1 mei 2011 at 13:26

    Il Trovatore werd een indrukwekkend gebeuren, daar zal wel iedereen die het gezien heeft het erover eens zijn. Wat een cast.
    Vooral de aria “D’amor sull ali rosee” die Sondra Radvanovsky bracht
    was grandioos. Weerom een avondje top-opera van uit het MET.

  3. Joseph
    1 mei 2011 at 15:55

    Wie in Belgie een operavertoning gemist heeft, kan men de opgenomen versie herbekijken telkens de daarop volgende maandag namiddag. Wel geen drankje en geen pauze. (17 euro i.p.v.20).
    Een mooie gebaar van de cinema groep Kinepolis.