Buitenlands nieuwsNieuws

Westbroek zegt productie in Barcelona af

Eva-Maria Westbroek trekt zich na haar optredens in Die Walküre in New York enige tijd terug vanwege gezondheidsredenen. Dat laat haar management weten. Ze geeft geen interviews en heeft haar optreden in de titelrol van Ariane et Barbe-bleue in Barcelona afgezegd.

Eva-Maria Westbroek in Die Walküre, samen met Jonas Kaufmann (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

Westbroek staat momenteel op de planken bij de Metropolitan Opera in New York, waar ze de rol van Sieglinde in Die Walküre van Wagner vertolkt. De voorstelling van vandaag, 14 mei, wordt live uitgezonden in bioscopen over de hele wereld.

Na New York zou de Nederlandse sopraan naar Barcelona vliegen om in juni en juli de titelrol in Ariane et Barbe-bleue van Paul Dukas te zingen, een productie van Claus Guth onder leiding van Stéphane Denève. Die optredens heeft de zangeres vanwege gezondheidsredenen afgezegd.

Volgens haar management is het vrijwel zeker dat Westbroek eind juli weer aan het werk kan. Ze geeft dan onder meer een concert met haar man Frank van Aken tijdens het Verbier Festival en treedt in september op bij het Royal Opera House als Giorgetta in Il tabarro.

Vorig artikel

Pape maakt wonderschoon Wagner-album

Volgend artikel

Strobos als Octavian: een kerel om te zoenen

De auteur

Mariska van der Meij

Mariska van der Meij