Nieuws

Eerste open huis in Concertgebouw

Het befaamde Concertgebouw in Amsterdam zet op zaterdag 13 juni haar deuren open voor het publiek. Amateurtalent uit Amsterdam zal de dag vullen met allerlei optredens. Paul de Leeuw is gastheer.

Tussen 10.00 en 17.00 uur kan iedereen die dat wil gratis een kijkje komen nemen in ‘de Amsterdamse muziektempel’, zoals het Concertgebouw zichzelf typeert. ’s Morgens opent burgemeester Job Cohen de dag, getiteld ‘Het Concertgebouw Open’ waarna er tal van voorstellingen volgen.

„De dag zal in het teken staan van optredens door het veelkleurige en veelzijdige amateurtalent dat Amsterdam rijk is”, schrijft het Concertgebouw in een persbericht. „In het hele gebouw klinkt muziek uit alle delen van de stad: van gospelzangers uit Zuidoost tot een Cubaans koor uit West en van tapdansende jongeren uit Osdorp tot een swingende Bigband uit Zuid.”

Programmaonderdelen zijn verder onder meer de finale van een Talentenjacht voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar, een Silent Disco, rondleidingen, een workshop hobo en fagot bouwen, op de foto met Maria Callas en een leerorkest.

Speciaal aangeprezen worden een optreden van Karsu Dönmez, een 19-jarige zangeres die al optrad in Carnegie Hall in New York en daar haar eigen liedjes ten gehoren bracht, en een ‘concertje’ van Alexander de Bie, een 7-jarige organist die Bachs Toccata in d-moll zal spelen op het Maarschalkerweerdorgel.

Meer informatie is te vinden op www.concertgebouwopen.nl.

Vorig artikel

Een (bijna) perfecte Cenerentola

Volgend artikel

Operadiva van een paar honderd jaar

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.