Nieuws

Vier opera’s in nieuw seizoen Opera Zuid

Heroïsche, hormonale en hartstochtelijke vrouwen. Daar gaat het nieuwe seizoen van Opera Zuid over. Het gezelschap uit Maastricht presenteert vier opera’s. Het seizoen opent met Katja Kabanova, gevolgd door L’Ivrogne Corrigé, Die Zauberflöte en Madama Butterfly.

Die Zauberflöte.

‘Desperate operawives’, zo noemt artistiek leidser Miranda van Kralingen de vrouwen die centraal staan in haar programmering voor seizoen 2011/2012. Van Kralingen heeft ‘heroïsche, hormonale en hartstochtelijke vrouwen’ als uitgangspunt gekozen en ze belooft alvast dat ze daar in 2012/2013 op voort zal borduren met Tosca, Fidelio en Manon.

Het seizoen opent in november met Katja Kabanova van Leoš Janáček. De productie wordt geregisseerd door Harry Kupfer en gedirigeerd door Stefan Veselka, die momenteel de Opera Zuid-productie van L’elisir d’amore leidt. De cast bestaat uit onder andere Johanni van Oostrum als Katja, Michael Baba als haar man Tichon en Miranda van Kralingen zelf als Kabanicha.

In samenwerking met Barokopera Amsterdam, La Péniche Opéra en Théâtre de Fontainbleau brengt Opera Zuid begin 2012 Glucks L’Ivrogne Corrigé. De productie is van Alain Patiès en de bewerkte muziek van Gluck wordt uitgevoerd onder leiding van Frédérique Chauvet, artistiek leidster van Barokopera Amsterdam. In de cast onder andere Marcel van Dieren, Jacques de Faber en Machteld Vennevertloo.

Madama Butterfly.

In maart 2012 brengt Opera Zuid de bekende Mozart-opera Die Zauberflöte. Bruno Berger-Gorski regisseert, Per-Otto Johansson dirigeert en gezongen wordt er door onder andere Elmar Gilbertsson (Tamino), Aylin Sezer (Pamina), Martijn Sanders (Papageno) en Andreas Mitschke (Sarastro).

Opera Zuid sluit zijn seizoen af met een andere klassieker uit het operarepertoire, Madama Butterfly van Puccini. De heftige tragedie wordt geënsceneerd door Frank Van Laecke. Fabrice Bollon staat voor Het Brabants Orkest. De hoofdrol wordt vertolkt doort Soojin Moon. Karin Strobos zingt Suzuki, Andreano Graziani is Pinkterton en Marcel van Dieren zingt Sharpless.

Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Scenische Jahreszeiten slaagt alleen muzikaal

Volgend artikel

Youtube-portret: Angelika Kirchschlager

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.