Home » Nieuws

Grachtenfestival trekt meer bezoekers

Amsterdam22 augustus 2011 Geen reacties

Het gisteravond afgesloten Grachtenfestival heeft ruim 47.000 toeschouwers getrokken, enkele duizenden meer dan vorig jaar. Op ruim 45 locaties werden er zo’n 150 concerten gegeven.

Het tiendaagse festival werd gisteren afgesloten met een optreden van het Koper van het Koninklijk Concertgebouworkest op een ponton op de Klovenierswal. De organisatie sprak van een buitengewoon geslaagde afsluiter.

De statistiek van 47.000 toeschouwers bevestigt het succes van de 2011-editie van het Grachtenfestival. Het zijn er volgens een eerste schatting enkele duizenden meer dan vorig jaar.

Het thema van dit jaar was ‘dans’. Het festival telde deze editie veel nieuwe speelplekken, ook wat verder buiten het centrum van Amsterdam, al bleef de focus liggen op de binnenstad.

Voorzitter Karel Vuursteen is ‘trots’ op het resultaat. ,,De doorstart vorig jaar was al veelbelovend. Dit jaar hebben we eerdere edities overtroffen. Het is ons gelukt het Grachtenfestival heel toegankelijk te maken, zonder te tornen aan de artistieke kwaliteit. We laten daarmee zien dat er een groot publiek is dat zich graag wil laten verrassen door klassieke muziek.”

In 2012 vindt het Grachtenfestival plaats van 10 tot en met 19 augustus. Het festival viert dan zijn derde lustrum.

Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.