Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Tenor Salvatore Licitra zwaar gewond

Catania30 augustus 2011 4 reacties

Tenor Salvatore Licitra heeft tijdens een scooterongeluk in Italië afgelopen zaterdagavond zware verwondingen aan zijn hoofd opgelopen. Zijn toestand is onbekend.

(Foto: Nikolaus Karlinsky)

Licitra is een tenor van grote staat, die wel de opvolger van Pavarotti genoemd wordt. Sinds zijn invalbeurt voor Pavarotti bij de Metropolitan Opera in 2002, is hij kind aan huis bij het New Yorkse operahuis. En ook op de tonelen van vele andere grote operahuizen heeft hij gestaan.

Zaterdagavond verloor hij de controle over zijn scooter in de buurt van Ragusa, op Sicilië. Hij viel daarbij op zijn (niet gehelmde) hoofd en liep ernstige verwondingen op. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Catania. Hoe ernstig zijn situatie is, is niet bekend.

door

4 reacties »

 • Gertjan Gubbi zei:

  Het ziet er heel slecht uit. De berichten die ik op internet lees verhalen van ernstige hersenbeschadiging en een levensbedreigende situatie.

 • Pieter K. de Haan zei:

  Er is zelfs sprake van, dat het ongeval van Salvatore Licitra (43), waarbij hij ernstige schedel-hersen-, gelaats- en borstkasverwondingen heeft opgelopen, het gevolg is geweest van een hersenbloeding. Overigens heeft de tenor Jonas Kaufmann (42) een tournee met de Bayerische Staatsoper naar Japan afgezegd, omdat hij een “node” op zijn borstkas operatief moet laten verwijderen, een ingreep die kennelijk geen uitstel kan lijden. We moeten er voor beide mannen maar het beste van hopen.

 • Basia Jaworski zei:

  Salvatore Licitra remains in Garibaldi Hospital in Catania, Italy, after his accident in traffic riding a scooter on August 27, 2011. Due to his severe head injuries surgery was necessary. The operation was successful. He is in a coma, however, in stable condition.

  As the hospital declared for today, no changes were reported regarding the health situation of Salvatore Licitra. In consideration of the symptoms the actual condition remains stable and unchanged (bulletin of the hospital on August 31, 2011 at 11:30 am).

  His doctor, dott. Sergio Pintaudi, previously indicated that Salvatore Licitra may have had a bleeding inside the brain, cerebral hemorrhage, immediately before the accident. This could have caused him to loose control of the vehicle.

 • Wiebke Göetjes zei:

  Afschuwelijk!

  Jonas Kaufmann doe mij té luchtig over het knobbeltje dat van zijn borst verwijderd moet worden….
  Hou mijn hart vast…

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.