Nieuws

Theater Venray houdt operamaand

Het Luxor Theater Venray heeft de maand juni uitgeroepen tot operamaand. In het theater worden drie topproducties van opera’s uitgezonden op het witte doek. Niet alleen producties van de Metropolitan Opera in New York, maar ook van het Royal Opera House.

Via de digitale HD-techniek worden wel vaker opera’s uit het buitenland in Nederland vertoont. De bioscopen die dat toon vertonen echter nagenoeg altijd producties van de Metropolitan Opera in New York, die daar een heel programma voor heeft opgezet.

In de operamaand van het Luxor Theater Venray staat er ook live-uitzending van een opera van het Royal Opera House ingepland. Het gaat daarbij om La Traviata met Renée Fleming in de titelrol en Antonio Pappano als dirigent. Deze productie vormt de afsluiting van de maand op 30 juni.

Voor deze uitzending zijn er in het Limburgse theater – dat claimt een primeur te hebben in de regio, omdat de HD-uitzendingen nog niet zo gangbaar zijn – eerst Carmen (2 juni) en Aïda (16 juni) te zien. De prijzen voor de eerste voorstellingen zijn 12,50 euro, La Traviata kost 17,50 euro.

Meer informatie: www.luxorvenray.nl.

Vorig artikel

Bomvol festival in ambitieus Hongaars stadje

Volgend artikel

Israeli Opera schendt regels kinderarbeid

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.