Nieuws

Spanga maakt film van Donna Giovanna

In coproductie met de NTR gaat Opera Spanga een film maken van Donna Giovanna, een bewerking van Mozarts bekende opera Don Giovanni. In november en december worden de opnames gemaakt, in augustus 2012 moet de film in première gaan.

Affiche van de theaterproductie in 2008.

Opera Spanga creëert jaarlijks eigenzinnige operaproducties in het Friese dorpje Spanga. In 2008 maakte het gezelschap Donna Giovanna, een bewerking van Mozarts populaire opera, waarin Don Giovanni niet een man maar een vrouw is. ,,Eén die van begeerte naar genot tuimelt en tijdens het genot snakt naar begeerte.”

Van de productie wordt nu een filmversie gemaakt. Componist Floris van Bergeijk heeft Mozarts muziek ‘gedecomponeerd’. De regie is in handen van Corina van Eijk, artistiek leidster van Spanga. David Levi heeft de muzikale leiding in handen en Alex Geurink is muzikaal producer.

De cast bestaat uit Klara Uleman, Francis van Broekhuizen, Peter Michailov, Charles Alves da Cruz, Sandrine Buendia, Juan Carlos Echeverry Bernal, Charles Hens en Marcel van Dieren.

De opnames worden in november en december gemaakt in een Amsterdamse studio. In augustus 2012 gaat Donna Giovanna – De Film in première in een drive-in bioscoop op het weiland van Spanga, waar nomaliter de producties opgevoerd worden.

Zie voor meer informatie de website van Opera Spanga.

Vorig artikel

Orkest Achttiende Eeuw trapt jubileum af

Volgend artikel

Barok en hiphop gaan toch samen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.