Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

‘Roberto Alagna zingt nooit meer in Italië’

22 december 2011 1 reactie

Roberto Alagna zingt nooit meer in Italië, zo zou hij in een interview met La Stampa gezegd hebben. Volgens de stertenor is de opera in Italië ‘geruïneerd’.

(Foto: Claude Gassian / UM)

In december 2006 verliet Alagna midden in een voorstelling van Aida het toneel van de Scala in Milaan. Zijn stem had het laten afweten in de bekende aria ‘Celeste Aida’, waarna de toeschouwers hem trakteerden op boe’s en gefluit. Dat kon de ster niet verkroppen.

Alagna’s actie leidde tot een rel en een breuk met Scala-directeur Stephane Lissner. Inmiddels heeft de zanger weer contact met Lissner, maar pas als hij eerherstel krijgt, komt Alagna terug, zo vertelde hij in een interview met dagblad La Stampa. ,,Ik zal zelfs nooit meer in Italië optreden”, zou Alagna hebben gezegd.

Volgens de tenor maakt Italië kapot wat het zelf uitgevonden heeft door sterren zo slecht te behandelen. ,,In een opera heb je een ster nodig. In Italië ontbreekt het daaraan en daarom is de opera er geruïneerd. De dirigenten, die krijgen veel ruimte en aandacht. Het is alsof je naar het stadion gaat om de scheidsrechter te zien spelen.”

Voor wie het incident in 2006 gemist heeft, hieronder een filmpje:

door

1 reactie »

  • Joseph zei:

    Boegeroep voor Alangna. Dat hij in Italie niet meer wil optreden, groot gelijk. Een stemprobleem kan iedere zanger overkomen, maar hem daarvoor uitjouwen … dat kan je van Italianen verwachten. Alagna is Siciliaan met Franse nationaliteit. Dus is er niet veel nodig om…
    Alagna heeft Italie niet nodig.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.