Buitenlands nieuwsNieuws

Meade ontvangt Beverly Sills Artist Award

De jonge sopraan Angela Meade heeft maandag van de Metropolitan Opera de zevende Bevery Sills Artist Award ontvangen. De prijs is bedoeld voor buitengewoon begaafde jonge zangers en bestaat uit 50.000 dollar.

Angela Meade (foto: Dario Acosta).

De Beverly Sills Artist Award werd in 2006 in het leven geroepen door een gift van Agnes Varis, bestuurslid van de Metropolitan Opera, en haar man Karl Leichtman. De prijs is bedoeld voor operazangers tussen de 25 en 40 jaar met een buitengewoon talent. Het bedrag van 50.000 dollar moet hen verder helpen in hun carrière.

Na winnaars als Joyce DiDonato (2007) en Matthew Polenzani (2008) is de eer nu aan Angela Meade. De Amerikaanse sopraan debuteerde in 2008 bij de Met als Elvira in Verdi’s Ernani, een rol die ze later dit seizoen wederom op zich zal nemen en die op 25 februari live in de bioscoop te zien is. Ook zong ze de gravin in Le nozze di Figaro en de titelrol in Donizetti’s Anna Bolena bij het New Yorkse operahuis.

,,Ik ben diep vereerd om deze award te ontvangen”, reageerde Meade. ,,En ik realiseer me wat een immense verantwoordelijkheid het is om de erfenis van Ms. Sills voort te zetten.”

Hieronder een fragment van de zangeres. Ze zingt het bekende ‘Casta diva’ uit Bellini’s opera Norma. De opname komt van het Caramoor Festival, waar Meade in 2010 haar roldebuut als Norma maakte.

Vorig artikel

Eerste zwarte operaster Williams overleden

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Bieito in z’n nakie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.