Buitenlands nieuwsNieuws

Teatre del Liceu annuleert 27 voorstellingen

Het Gran Teatre del Liceu gaat twee maanden zijn deuren sluiten om kosten te besparen. Het operahuis in Barcelona wordt hard geraakt door lagere subsidies en afnemende sponsoring. In totaal worden er 27 voorstellingen geannuleerd.

Het Teatre del Liceu kijkt aan tegen een tekort van 3,7 miljoen euro, zo bericht de Huffington Post. Om in te grijpen heeft de leiding van het operahuis besloten te gaan schrappen in de programmering.

Het Liceu startte zijn huidige seizoen al een maand later vanwege financiële problemen en zal in de rest van het seizoen in twee periodes (20 maart-10 april en 5 juni-8 juli) opnieuw zijn deuren gesloten houden. 27 voorstellingen van 7 producties zijn de klos.

Kaartjeskopers worden terugbetaald en een groot deel van de 395 medewerkers van het operahuis zullen tijdelijk ontslagen worden.

Vorig artikel

Tcherniakov regisseert sprookje bij DNO

Volgend artikel

Scapino en Combattimento brengen Pearl

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

7Reacties

 1. Spen
  2 februari 2012 at 21:49

  Dit soort berichten werken op mijn zenuwen. Laat het stoppen!

 2. Marco
  2 februari 2012 at 22:47

  Afschuwelijk!

 3. Joseph
  4 februari 2012 at 14:44

  Ik vrees dat afschaffingen van opera’s en aanverwanten zich reeds laat voelen, vooral in Europa. Zelfs befaamde operahuizen gaan binnenkort moeten snoeien, vooral ten koste van kwaliteit en kwantiteit van de vertoningen. Besparen op cultuur is een makkelijke ingreep.
  Sorry Spen, ’t Is nog maar een begin.

 4. Steven SURDÈL
  4 februari 2012 at 17:02

  Dit is inderdaad heel erg. Denk eens wat dit theater heeft betekend in de ogen van Montserrat Caballé en José Carreras. Het zou me niets verbazen als Caballé een initiatief onderneemt om het theater te redden.

 5. 6 februari 2012 at 21:10

  mocht het in de buurt van ulvenhout zijn rn rolstoelvtiendelijk wil ik heel graag een live concert meemakenBEN AFHANKELIJK VAN ROLSTOEL BEN NL HALFZIJDIG VERLAMDDOOR VEEL HERSENINFARCTEN NL 7KAN ONDANKS ALLES TOCH NOG WAT HANDELINGEN ZELFSTANDIG DOEN JOU VAN HET LEVEN EN PROBEER HET ZO MOOI MOGELIJK TE MAKEN UW MUZIEK MAAKT MIJ GELUKKIG KAN IK HEERLIJK BIJ WEGDROMEN
  HEEL VEEL SUCCES VOOR DE TOEKOMST EN HOOP U OOIT TE MOGEN ONTMOETEN
  WIES VAN OERLE VERZORGINGSHUIS DE DONK SLOTLAAN 15 ULVENHOUT
  WIJ HEBBEN HIER OOK EEN MOOIE GROTE KERK IN ULVENHOUTBL DE LAURENTIUSKERKIK WIL U GRAAGALLE GEGEVENS DOORMAILEN ALS HET U IETS LIJKTSORRY ALS ER WAT TYPRFOUTJES INZITTEN DAT IS NL OOK MIJN HANDICAP OMDAT DE LINKERGEZICHTSHELFT IS UITGEVALLEN DOOR DE VERLAMMINGKIJK DAARDOOR IN EEN KOKER MAAR KAN ER GOED MEE LEVEN EN OMGAAN

 6. 6 februari 2012 at 21:27

  JULLIE ZIJN TPPY GRANDIOOS EEN STRELING VOOR HET OOG EN OOR ALLEEN MAAR GENIETEN GENIETERN EN WEGDROMENN EEN PRACHTIG GESCHENK DEZE MUZIEK ZOU MEER MOETEN KIOMEN EN VERDIENT VEEL REKLAMEVOOR MIJ IS HET EEN STRELING MOOIERE MUZIEK BESTAAT NIETDIT IS TENMINSTE ECHTE MUZIEK
  ZO KKAN IK WEL DAGEN DOORGAAN DIT IS MUZIEK AAR MIJN HART
  WIES VAN OERLE

 7. 6 februari 2012 at 21:32

  ZIEDERE AVOND LUISTER IK NAAR JULLIE VIA INTERNET IK KRIJG ER GEEN GENOEG VAN VERGEET GEWOON DE TIJD OM NAAR BED TE GAANISWEERHALF ELFGA NU ECHT SLAPEN KIJK MORGEN WEL WEER