Home » Binnenkort

Scapino en Combattimento brengen Pearl

Rotterdam2 februari 2012 Geen reacties

Scapino Ballet Rotterdam en het Combattimento Consort Amsterdam zetten vanaf 9 februari de barokvoorstelling Pearl op het toneel. Zangers Maarten Engeltjes, Helena Rasker en Noa Frenkel werken mee aan de creatie van choreograaf Ed Wubbe.

Scapino Ballet Rotterdam werkt graag samen met muziekensembles. In Pearl gaat het een samenwerking aan met het bekende Combattimento Consort van chef Jan Willem de Vriend. Onder live begeleiding van de barokmusici voeren de Scapino-dansers een stuk op over romantiek, pracht en praal, verleiding, maar ook decadentie en verval.

Het ensemble speelt muziek van Vivaldi, R. de Visee en T. Merula. Van Vivaldi worden ook diverse aria’s gespeeld, gezongen door countertenor Maarten Engeltjes en de alten Helena Rasker en Noa Frenkel.

De algehele leiding is in handen van choreograaf en Scapino-leider Ed Wubbe. ,,Zijn nieuwe avondvullende voorstelling ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu”, belooft het gezelschap.

Pearl gaat op donderdag 9 februari in première in de Rotterdamse Schouwburg. Daarna gaat het gezelschap tot en met 8 april op tournee met de productie.

Hieronder de trailer:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.