Buitenlands nieuwsNieuws

Domingo opent festival Verona

Vandaag (19/6) gaat voor de 87e keer het operafestival van Verona van start. Plácido Domingo was er veertig jaar geleden al bij, en viert dat feit door de eerste paar Carmen-voorstellingen te dirigeren.

(Photo by Gianfranco Fainello. From the Archives of Fondazione Arena di Verona. All rights reserved.)
(Photo by Gianfranco Fainello. From the Archives of Fondazione Arena di Verona. All rights reserved.)

Het festival van Verona, dat zich afspeelt in de beroemde arena van de Italiaanse stad, is van een legendarisch kaliber. Vooral door die arena natuurlijk, maar ook door de artiesten die er komen optreden.

Veertig jaar geleden stond toptenor Plácido Domingo er al te zingen. Hij debuteerde met Don Carlo en Turandot. Anno 2009 is hij nog steeds van de partij. Als eerbetoon (voor zijn uithoudingsvermogen) mag hij de eerste vier voorstellingen van Carmen dirigeren. Bovendien komt hij 24 juli terug om tijdens het aan hem gewijde galaconcert te zingen.

Het festival in Verona beslaat vrijwel de hele zomer (tot en met 30 augustus). Naast Carmen worden nog vier opera’s opgevoerd: Aida (standaardrepertoire van iedere Verona-editie), Turandot, Tosca en Il Barbiere di Siviglia.

Vorig artikel

Een reuzekeel en een blinde virtuoos

Volgend artikel

Bas met lef in provinciestadje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.