Buitenlands nieuwsNieuws

Opera Zürich haalt Luisi uit Dresden

Het Opernhaus Zürich heeft Fabio Luisi gecontracteerd als Generalmusikdirektor. In seizoen 2012/2013 verlaat de Italiaan Dresden, waar hij momenteel eenzelfde functie bekleedt, om in Zwitserland aan de slag te gaan. Dan komt ook intendant Andreas Homoki die kant op.

Fabio Luisi (foto: Matthias Creutziger).
Fabio Luisi (foto: Matthias Creutziger).

Andreas Homoki werkt momenteel bij de Komische Oper Berlin en het was zijn grote wens om Fabio Luisi bij zijn aantreden in 2012 in Zürich aan te treffen. Dat is dus gelukt: de Italiaanse dirigent tekende een contract voor vijf jaar, evenlang als de overeenkomst met Homoki.

„Fabio is één van de weinige internationaal gewaardeerde dirigenten met een evengoede staat van dienst in zowel het Italiaanse als Duitse repertoire”, reageert Homoki. „Bovendien ken ik hem al jaren als gevolg van projecten in Dresden en München.”

Luisi – Generalmusikdirektor bij de Semperoper in Dresden – zal ieder seizoen veertig voorstellingen leiden, waaronder twee tot drie nieuwe producties en diverse reprises.

„Het zal een nieuwe mijlpaal zijn voor mij en mijn familie”, liet de dirigent weten. „Ik zie er ook naaruit om samen te werken met Andreas Homoki, wat belooft fascinerend te zijn.”

Vorig artikel

Een Entführung à la Mozart

Volgend artikel

Een geslaagde en mislukte ontvoering

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.