BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Aviel, René en Kristine

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 195.

Suspense voor in de zomer
Radio 4 zette de klassieke mysteries van grote componisten bij elkaar in een podcastserie.

https://twitter.com/deklassieken/status/1134376212644663296

Bonne bouffe
Bariton Stéphane Degout staat op de grote podia van Londen, Parijs en Amsterdam. Thuis in Lyon is hij een foodie – in het Frans moet je ‘fin gourmet’ zeggen.

Tien jaar Cahn
Toen intendant Aviel Cahn in 2008 werd aangesteld bij Opera Vlaanderen in Antwerpen en Gent was hij met 33 jaar één van de jongste opera-intendanten van Europa. Zijn jubileum wordt gevierd met de verschijning van het boek Opera out of the box, waarin in meer dan 700 pagina’s een beeld wordt geschetst van 70 operaproducties onder zijn leiding. Het boek is in vier talen, waaronder Nederlands.

Op de step
We zagen al eens Nina Stemme op een vouwfiets, dit is René Pape – de man zingt binnenkort weer König Marke – op de step. Wie volgt?

Juf Kristine
Voor veel zangers komt er het moment van de omslag: niet meer opgeleid en begeleid worden, maar zelf mensen coachen en begeleiden.

Jong talent met nieuw werk
De zangers van de Dutch National Opera Academy gaan dit jaar niet naar Arnhem. Ze doen Amsterdam aan met twee nieuwe opera’s.

Furchtlos freiester Held
De ontelbare kattenfoto’s en -filmpjes op internet besparen we u doorgaans. Maar een kat met de ambitie ooit Brünnhilde te zingen mogen we niet overslaan.

https://twitter.com/tenzochris/status/1128343053008240642

Ring Down Under
Nieuws van Opera Australia: een digitale Ring des Nibelungen in 2020 in Brisbane.

Zangwetenschapper
Indré Viskontas combineert twee richtingen: ze is klassiek geschoold sopraan en neurowetenschapper.

Out of the box
“You can’t put voices in boxes”, zegt Corinne Winters. Ze praat over het zingen van ‘Zwischenfach’-rollen met Bachtrack.

aus LICHT light
Toch knap: drie dagen Stockhausen-spektakel gerecenseerd in één tweet.

De lucht in
Voor het spectaculaire ‘Helikopter Streichquartett’ tijdens aus LICHT in Amsterdam zijn vier heli’s nodig, met bemanning. Ook zij kregen na afloop van de vlucht een applaus in de Gashouder.

Vorig artikel

Nederlandse cd met werk van Jake Heggie

Volgend artikel

De Munt besluit seizoen met Tsaar Saltan

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.