Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Dessay zingt eerste Violetta in Santa Fe

Santa Fe7 juli 2009 Geen reacties

door

Het operahuis van Santa Fe had vrijdag 3 juli een primeur: stersopraan Natalie Dessay zong er haar eerste Violetta in La Traviata, ter opening van het festivalseizoen in de Amerikaanse stad. Dat op bonte wijze.

traviatadessayEen oranje pruik, veel gegil en acrobatiek: Natalie Dessay pakte vrijdag lekker uit in haar eerste Traviata. De regie werd gevoerd door Laurent Pelly – een regisseur waar de Franse sopraan regelmatig mee samenwerkt.

De Santa Fe Opera benutte de primeur goed. Het operahuis maakte van het Dessay-optreden de opening van haar festivalseizoen, dat de hele zomer door loopt.

Volgens Mike Silverman, recensent van AP, was het nu de juiste tijd voor Dessay om de rol te zingen. Nu ze midden-veertig is, heeft ze meer kracht in haar lage register.

Ze zong dan ook met verve, vond Silverman. Zeker in de coloraturen van de eerste akte. „Veel sopranen vinden de coloraturen in ‘Sempre libera’ te passeren obstakels, maar Dessay ging helemaal in ze op, inclusief een klinkende hoge e aan het einde.”

Silverman meent dat Dessay zich met haar optreden gemakkelijk in het rijtje Anna Netrebko (die de rol onlangs voor het eerst in de Verenigde Staten zong, in San Francisco) en Renée Fleming (die hem in Londen zong) plaatst.

De andere hoofdrollen werden vertolkt door Saimir Pirgu (Alfredo) en Laurent Naouri (Giorgio). Naouri is overigens Dessay’s echtgenoot.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.