Buitenlands nieuwsNieuws

Kremer en Opera North winnen Award

Opera North heeft met zijn productie van Norma, waarin Annemarie Kremer de titelrol zong, de Theatre Award voor ‘Achievement in Opera’ binnengesleept. De theaterprijs werd zondag bekendgemaakt en uitgereikt in de Guildhall in Londen.

Kremer met de Award, zondag 28 oktober bij de uitreiking in Londen.

De Nederlandse sopraan oogstte begin dit jaar veel lof voor haar Norma-optredens bij Opera North, dat Bellini’s opera in een enscenering van Christopher Alden op het toneel zette. The Independent noemde Kremer na de première ‘simpelweg sensationeel’.

Het gezelschap werd in september door de Theatrical Management Association (TMA) genomineerd voor zijn jaarlijkse Theatre Awards, de voornaamste theaterprijs in Groot-Brittannië. Kremer werd bij de nominatie met naam en toenaam genoemd.

Andere genomineerden voor de categorie ‘Achievement in opera’ waren Glyndebourne voor zijn Le nozze di Figaro en Oliver Mears voor zijn leiding aan de Northern Ireland Opera.

Vorig artikel

Componist Hans Werner Henze overleden

Volgend artikel

Pelly's Régiment verovert Bastille in Parijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. Joop Schoemaker
  4 november 2012 at 15:57

  Wat jammer toch dat we Annemarie Kremer zo zelden in Nederland te horen en zien krijgen. Nederlanders herkennen echt talent kennelijk niet op tijd.
  Fantastisch die prijs nu weer.
  Mevrouw Kremer: Van harte gefeliciteerd
  Joop Schoemaker