Binnenkort

Place de l’Opera te gast bij Opera Pietje

Place de l’Opera-hoofdredacteur Jordi Kooiman is zondag 7 augustus te gast bij Opera Pietje, een radioprogramma van RTV Noord-Holland. In het tweede uur van het programma zal hij een selectie favoriete operafragmenten laten horen en in gesprek gaan met Piet Bos en Stef Lokin.

Piet Bos (alias Opera Pietje) is een operakenner uit de Amsterdamse Jordaan die al vele jaren operaprogramma’s presenteert. Bij RTV Noord-Holland verzorgt hij samen met Stef Lokin iedere maand zijn eigen programma, simpelweg getiteld Opera Pietje.

Tien maanden van het jaar wordt Opera Pietje opgenomen in het Zaantheater in Zaandam, waar ook publiek welkom is. In de zomermaanden juli en augustus ontvangt Piet Bos gasten. Zo was in de juli-uitzending dirigent Jan Maarten Koeman te gast.

In de uitzending van augustus schuift Place de l’Opera-hoofdredacteur aan tafel. Hij neemt opnamen van Gounod, Massenet, Rossini en Bellini mee.

De uitzending is op zondag 7 augustus van 17.00 tot 19.00 uur en is zowel op de radio als via internet te beluisteren.

Zie voor meer informatie de website van RTV Noord-Holland.

Vorig artikel

Win kaarten: Wagner-gala in Concertgebouw

Volgend artikel

Trionfo speelt opera van Russische Mozart

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.

10Reacties

 1. 5 augustus 2011 at 11:00

  Willen jullie aub. even extra opletten dat hij zijn misser – Frank van Aken en Wiebke Göetjes zijn voorbeelden van mensen die hun stemmen met het zingen van zware partijen hebben kapot gemaakt – goed rectificeert!!

  Ik zou het op prijs stellen als jullie beamen dat dit absoluut NIET zo is en ons helpen deze gemene en kwalijke onwaarheid weer uit de wereld te helpen!!!!!

  Er is mij door de RTVNoord-Holland bezworen dat Piet zijn uitspraak moet rectificeren in het programma.

  Groet en dank,
  Wiebke

 2. 7 augustus 2011 at 16:23

  Ja ik zou graag willen luisteren ,maar mijnheer opera Pietje,vind ik heel vevelend en vind het erg jammer maar luister nooit naar zijn programma.
  Deze man heeft zo een vreselijke stem em uitspraak van de titels het is gewoon lachwekkend en dan er g=er ik me kapot en dan is het niet bij Opera Pietje daar geniet je,nee ik niet mak me alleen maar kwaad om dingen die hij vertelt.
  Begrijop best dat je boos bent want zoiets zeg je niet,zeker niet als je niet weet of het zo is,controleer eerst maar eens op wat je gaat zeggen
  SCHANDE,goed dat je rectificatie vraagt,zo niet maak er dan werk van.
  Het is jammer want er zijn vrijwel geen opera programma s meer op de radio.Programma van Walter Knoef is ook weg en dan had je nog op woensdag middag het programma vanPaul Korenhof ook niet meer.
  Wanneer staat er nu eens iemand opç die zoiets gaat doen.
  Jordi Kooiman kom op laat de ware operagenieter nu eens gaan genieten?
  Wacht met spanning af.

 3. 7 augustus 2011 at 16:25

  Sorry voor de schrijf fouten ,maar maak me zo KWAAD!!!!!!!

 4. Olivier Keegel
  8 augustus 2011 at 10:36

  Ernst Daniël Smid heeft een uitstekend operaprogramma op Radio 4. Vroeger op de zaterdag, maar omdat het programma te goed was, is het weggemoffeld naar de zondagavond tussen 18:00h en 20:00h, als iedere rechtgeaarde operaliefhebber naar het voetballen zit te kijken.

 5. Pieter K. de Haan
  8 augustus 2011 at 13:19

  Piet Bos heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. De programma’s van Walter Knoeff (“De diva op de erwt”) en Paul Korenhof (“Opera Aktueel”) van de Concertzender zitten in mijn woonplaats gewoon op de kabel en mocht dat elders niet het geval zijn, dan zijn ze ook daar te beluisteren via http://www.concertzender.nl. Overigens heb ik Ernst Daniël Smid ook weleens aardig de plank mis horen slaan.

 6. 8 augustus 2011 at 14:43

  Dank je wel ja we hebben sinds kort ook weer de concertzender op de kabel.
  Maar wanneer zijn deze uitzendingen dan ? als ik vragen mag.

  Ja dat waren wel 2 van mijn lievelingsprogramma s,dacht dat ze niet niet meer bestonden ,vooral Wlter Knoef s Diva op de Erwt,
  vooral omdat er aandacht werd gegeven aan Nederlandse zangers van vroeger en van nu.
  Hartelijk Dank alvast.

 7. Rodolpho Martess
  8 augustus 2011 at 15:13

  Ik weet niet of Opera Pietje doof is ofzo, maar hij zou bijvoorbeeld kunnen vragen of mevrouw Göetjes haar fameuze hoge C of D in de buurt van zijn oren zou kunnen laten schallen. Dan kan hij letterlijk voelen hoeveel perfecte decibellen aan geluidsgolven deze dame NOG STEEDS produceert wanneer ze aan het werk is. By the way, ze heeft ook nog een perfect fluwelen piano en pianissimo in haar arsenaal. Dus hoezo kapotte stem???

 8. Pieter K. de Haan
  8 augustus 2011 at 16:36

  “De diva op de erwt” is iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur (1e zondag van de maand operette), “Opera Aktueel” iedere woensdag van 23.00 tot 24.00 uur met herhalingen 9 dagen later (vrijdag 13.00 uur) en 18 dagen later (zondag 07.00 uur). Voor nadere gegevens van dit laatste programma zie http://www.opusklassiek.nl.

 9. 10 januari 2014 at 19:23

  Dank U wel meneer Rodolpho Martess, misschien moeten wij eens gezellig koffie drinken…

 10. 12 januari 2014 at 22:27

  Overigens is alles gelukkig weer bijgelegd!
  Het leven is te kort om met de mensen waar je om geeft ruzie
  te hebben en te houden…!

  Op 23 februari voegen we “Opera Pietje” en Hojotoho’s “Zangers moeten zingen” samen en maken een doorstart!

  Locatie: Nassaukerk, De Wittenkade 111, Amsterda
  Aanvang: 14 uur
  Entree: 5,00 incl. koffie/thee/koek