Buitenlands nieuwsNieuws

Abbado: Audi kandidaat voor Scala-post

Hoewel de Salzburger intendant Alexander Pereira volgens Die Presse en andere media de favoriet is, is ook de naam van Pierre Audi genoemd als mogelijke opvolger van intendant Stéphane Lissner bij de Scala in Milaan. Dirigent Claudio Abbado staat in elk geval achter hem.

De Scala in Milaan, één van de beroemdste operahuizen ter wereld.

Lissner verlaat na het aflopen van zijn contract in 2015 zijn post in Milaan om aan de slag te gaan bij de Opéra National de Paris. Over zijn opvolger wordt inmiddels flink gespeculeerd in de media.

Het Italiaanse vaktijdschrift Classic Voice deed een rondvraag langs experts uit de operawereld om te peilen wie de beste papieren voor de baan bij het prestigieuze Italiaanse operahuis heeft, zo bericht Die Presse. Alexander Pereira kwam het beste uit de bus. Pereira is momenteel de artistieke baas bij de Salzburger Festspiele, maar gaat daar weg.

Andere kandidaten voor de post zijn, volgens de berichten, onder andere Peter Gelb (Metropolitan Opera), Nikolaus Bachler (Bayerische Staatsoper) en Antonio Cognata (voormalig leider van het Teatro Massimo in Palermo).

In een interview met La Repubblica voegde dirigent Claudio Abbado daar de naam van Pierre Audi aan toe. Audi is sinds 1988 artistiek directeur van De Nederlandse Opera en sinds 2005 ook van het Holland Festival. Volgens Abbada is hij “een intendant met uitgesproken organisatorisch talent. Hij is intelligent, geletterd en heeft in Amsterdam goed werk geleverd. Audi zou een perfecte opvolger van Lissner kunnen zijn.”

Volgens Die Presse kan de opvolger van Lissner al voor de zomer bekend worden gemaakt.

Vorig artikel

Bocelli zingt Roméo in Decca-opname

Volgend artikel

Opera in de media: week 13

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.