Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Bryan Hymel ontvangt Beverly Sills Award

New York27 maart 2013 Geen reacties

Bryan Hymel is uitgeroepen tot de achtste winnaar van de Beverly Sills Artist Award bij de Metropolitan Opera. De tenor, die eerder dit seizoen zijn debuut maakte bij de Met, ontvangt 50.000 dollar.

Bryan Hymel met Muffy Greenough, dochter van Beverly Sills (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).

De Beverly Sills Award, vernoemd naar de beroemde Amerikaanse sopraan, wordt ieder jaar uitgereikt aan een ‘buitengewoon getalenteerde zanger tussen de 25 en 40 jaar, die al solorollen bij de Met gezongen heeft’. De prijs is de grootste in zijn soort in Amerika en is bedoeld om bijzondere zangers verder te helpen in hun carrière.

De award wordt sinds 2006 uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere Nathan Gunn, Joyce DiDonato, Matthew Polenzani en Angela Meade.

Bryan Hymel mag zich nu in dat rijtje voegen. De Amerikaan maakte begin dit seizoen zijn debuut bij de Metropolitan Opera als invaller in de rol van Aeneas in Berlioz’ opera Les Troyens. Die productie werd ook live uitgezonden in bioscopen over de hele wereld.

In januari 2014 zal Hymel terugkeren bij het New Yorkse operahuis. Dan zingt hij de rol van Pinkerton in Puccini’s Madama Butterfly.

Hieronder een fragment uit Hymels optreden in Les Troyens in New York:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.