Buitenlands nieuwsNieuws

ROH geeft Benjamin nieuwe opdracht

Het Royal Opera House in Londen heeft na het succes van Written on Skin een nieuwe opera besteld bij componist George Benjamin en librettist Martin Crimp. Het werk moet in het voorjaar van 2018 in première gaan in Covent Garden.

George Benjamin (foto: Matthew Lloyd).
George Benjamin (foto: Matthew Lloyd).

Written on Skin ging vorig jaar in Aix-en-Provence in wereldpremière, deed daarna Amsterdam aan en was in maart dit jaar in Londen te zien. De komende tijd trekt de productie langs onder meer Wenen, München, Parijs, Lissabon en St. Gallen.

Dit grootse succes, ongebruikelijk voor hedendaagse opera’s, deed directeur Kasper Holten van het Royal Opera House ertoe besluiten een nieuw werk te bestellen bij Benjamin en Crimp. Het wordt de derde opera die het duo samen zal creëren.

De opdracht staat in het kader van een nieuwe koers die het Londense operahuis de komende jaren wil varen. In die koers krijgen nieuw geschreven opera’s een grotere plek in de programmering.

Vorig artikel

Opera in de media: week 25

Volgend artikel

Seizoen Oper Köln 2013/2014

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.