Home » Nieuws

Opera Playground 2013 in video

Amsterdam26 juni 2013 Geen reacties

Opera Playground was de manier waarop een aantal theatermakers, zangers en regisseurs de eerste Nederlandse variant van de Europese Operadagen vierden. Op 12 mei 2013 waren er verschillende voorstellingen in het gebouw van Mediamatic in Amsterdam. Een videoverslag staat nu online.

Opera Playground vond plaats op 12 mei, in het weekend van de Europese Operadagen (foto: Michel Pierre Laffite / United States of Opera).

Opera Playground vond plaats op 12 mei, in het weekend van de Europese Operadagen (foto: Michel Pierre Laffite / United States of Opera).

In mei jongstleden nodigde United States of Opera 18 artiesten, zangers, musici en makers uit om in een week tijd te werken aan opera. De locatie was de Mediamatic-favela in Amsterdam.

Discussies over opera en wat daar mooi en lelijk aan kan zijn, gingen vooraf aan het creëren van nieuwe ad hoc-producties. Collectiviteit en gelijkwaardigheid vormden het uitgangspunt van het werkproces.

Na de week werken was er op zondag 12 mei Opera Playground, waarmee de Europese Operadagen werden gevierd. Filmmaker John Treffer volgde het evenement en maakte er een documentaire van, die nu online staat.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.