BinnenkortNieuws

De Ring samengevat in Robeco-concert

Het Radio Filharmonisch Orkest vat zondag 30 juni Richard Wagners Ring des Nibelungen samen in één uur muziek. De bewerking van componist en percussionist Henk de Vlieger staat samen op een affiche met Brahms’ dubbelconcert in a.

Mark Wigglesworth (foto: Ben Ealovega).
Mark Wigglesworth (foto: Ben Ealovega).

Het optreden van het Radio Filharmonisch Orkest is het tweede concert van de Robeco SummerNights, na de opening met Caro Emerald en het Metropole Orkest op zaterdag 29 juni. De Robeco SummerNights houden in juli en augustus het Concertgebouw in Amsterdam gevuld met muziek.

De bewerking die Henk de Vlieger heeft gemaakt van Der Ring des Nibelungen draagt de titel The Ring, an Orchestral Adventure en is puur instrumentaal. Of zoals het Concertgebouw het omschrijft: “Weg zijn de vocalen, weg de wollige terzijdes. Wat overblijft: het muzikale equivalent van een actiefilm.”

Het Wagner-werk wordt gekoppeld aan een uitvoering van Brahms’ dubbelconcert in a, door violiste Liza Ferschtman en cellist Nicolas Altstaedt. Een “liefdesverklaring aan cello en viool, intiem en geconcentreerd”, aldus het Concertgebouw.

Beide werken staan onder leiding van de Britse dirigent Mark Wigglesworth.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

ENO brengt Death in Venice in Amsterdam

Volgend artikel

Opera Playground 2013 in video

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.