Home » Nieuws

Mackenzie volgt Audi op bij Holland Festival

Amsterdam28 juni 2013 4 reacties

Ruth Mackenzie volgt Pierre Audi op als artistiek directeur van het Holland Festival. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Mackenzie zal in juni 2015 haar eerste festivaleditie samenstellen.

Ruth Mackenzie (foto: Mark van der Zouw).

Ruth Mackenzie (foto: Mark van der Zouw).

Pierre Audi heeft sinds 2005 de artistieke leiding van het Holland Festival in handen. Volgend jaar stelt hij voor de laatste keer een programma samen, daarna geeft hij het stokje door aan Ruth Mackenzie (1957).

Mackenzie organiseerde vorig jaar de Cultural Olympiad (het officiële culturele programma van de Olympische Spelen). Ze was directeur bij de Schotse Opera, het Manchester International Festival en het Chichester Festival Theatre en was als dramaturg betrokken bij de Wiener Festwochen. Ook adviseerde ze vele culturele instanties.

Mackenzie ontving diverse prijzen en onderscheidingen. Zo werd ze in 2012 door koningin Elizabeth II onderscheiden als Commander of the Most Excellent Order of the British Empire in 2012.

door

4 reacties »

 • Olivier Keegel zei:

  Mackenzie is nauwelijks aan de slag of ze is alweer verdwenen. Aristiek leider van het Holland Festival was toch volgens haar eigen zeggen “de beste baan die je kunt hebben” ? En Aus Licht gaf haar toch “de uitgelezen kans opnieuw samen te werken met de Stockhausen Stiftung, met de perfecte samenwerkingspartners De Nationale Opera en het Koninklijk Conservatorium.”?

  Nu verkiest zij croissants en stokbrood boven de “unieke mogelijkheid om de grenzeloze genialiteit van Stockhausen te ervaren.”

  Afzien van de beste baan die je kunt hebben en de mogelijkheid om grenzeloze genialiteit te ervaren….. ik vermoed een persoonlijk drama.

 • Pieter K. de Haan zei:

  Gelezen heb ik, dat Ruth Mackenzie één der twee nieuwe directeuren van het Théâtre du Châtelet in Parijs wordt maar niet, dat zij weggaat bij het Holland Festival,

 • Pieter K. de Haan zei:

  Dank mevrouw Jaworski! Ik had van de benoeming gelezen in het volgende artikel: http://www.forumopera.com/breve/ruth-mackenzie-au-chatelet-et-lopera-dans-tout-ca. Daar staat niet met zoveel woorden in, dat zij vertrekt bij het Holland Festival. Ik ben niet geabonneerd op De Volkskrant en van Facebook houd ik mij verre. Inmiddels heb ik in NRC Handelsblad van 04-01-2017 gelezen, dat zij inderdaad vertrekt bij het Holland Festival.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.