Buitenlands nieuwsNieuws

Domingo op de been na ziekenhuisopname

Plácido Domingo is weer op de been, na de afgelopen dagen opgenomen te zijn geweest in een ziekenhuis in Madrid vanwege een longembolie. Dat berichten diverse media. De operaster hoopt snel genoeg te herstellen om begin augustus in Giovanna d’Arco te zingen in Salzburg.

Plácido Domingo (foto: Sheila Rock).
Plácido Domingo (foto: Sheila Rock).

Domingo is in Madrid voor een serie voorstellingen van Il Postino, een opera van Daniel Catán. Vorige week voelde hij zich na een repetitie beroerd worden, waarna hij in het ziekenhuis werd opgenomen. De artsen vonden de longembolie snel, waardoor de zanger goed behandeld kon worden.

Zaterdag werd Domingo ontslagen uit het ziekenhuis, zondag was hij alweer aanwezig bij een repetitie. Voorafgaand aan de repetitie gaf hij een kleine persconferentie.

Domingo vertelde dat hij tijdens zijn vijf ziekenhuisdagen Giovanna d’Arco had zitten (liggen) instuderen. Als zijn herstel voorspoedig verloopt (zijn arts verwacht een week of drie) hoopt hij begin augustus in die opera van Verdi op te treden tijdens de Salzburger Festspiele.

Ook zijn dirigeer- en zangwerk tijdens zijn eigen zangcompetitie Operalia, die over een paar weken in Verona plaatsvindt, zou gewoon door moeten gaan.

Vorig artikel

Bariton Udo Reinemann overleden

Volgend artikel

Oliemans zingt kunst over leven en sterven

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.