Buitenlands nieuwsNieuws

Bariton Udo Reinemann overleden

De Duitse bariton Udo Reinemann is zaterdag op 70-jarige leeftijd overleden. Dat bericht de blog Slipped Disc. Reinemann maakte carrière in het liedrepertoire en was later een gewaardeerd zangdocent.

Udo Reinemann Reinemann werd op 6 augustus 1942 geboren in Labbeck, Duitsland. Hij studeerde piano en zang in Krefeld, Wenen en Salzburg. Vooral op het gebied van het lied maakte hij vervolgens carrière.

De bariton nam met het Lieder Quartett veel vocale werken van Joseph Haydn voor het eerst op. Ook veel liederen van Hugo Wolf en Clara Schumann zette hij op de kaart.

In 1987 richtte hij het ensemble Solistes vocaux d’Utrecht op. In Utrecht was hij een tijd lang docent. Zo onderwees hij Christianne Stotijn.

Speciaal voor jonge zangers richtte hij het Festival des Heures Romantiques à Monthodon op (tegenwoordig het Festival des Heures Romantiques entre Loir et Loire).

Hieronder een audiofragment van Reinemann, opgenomen op zijn eigen festival:

Vorig artikel

Seizoen Theater Aachen 2013/2014

Volgend artikel

Domingo op de been na ziekenhuisopname

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 21 september 2013 at 21:24

    Udo Reinemann: Tijdens mijn conservatoriumstudie aan het Utrechts Conservatorium kwam Udo een masterclass geven en ik was meteen verslingerd aan deze man. Hij was bevlogen, inspirerend en heeft mij enorm veel vertrouwen gegeven als zangeres. Ik heb hele goede herinneringen aan de cursussen in Frankrijk met hem op prachtige locaties met mooie lessen, lieve mensen en veel gezelligheid. Hij zong prachtig, integer, met veel liefde voor het liedmateriaal. Ik heb veel van hem geleerd en zal hem altijd in mijn hart meedragen. Met dank en liefde….