Buitenlands nieuwsNieuws

Oper Frankfurt behoudt Bernd Loebe

In Frankfurt zijn ze kennelijk erg tevreden met hun intendant. Hoewel het contract van Bernd Loebe nog tot 2013 doorliep, is het nu al verlengd tot 2018. Het operahuis hoopt daarmee continuiteit in de programmering te krijgen.

Bernd Loebe (foto: Wolfgang Runkel).
Bernd Loebe (foto: Wolfgang Runkel).

Loebe trad in 2002 aan als intendant bij de Oper Frankfurt, nadat hij er sinds 2000 al advies had gegeven. Daarvoor was hij directeur bij De Munt in Brussel.

In zijn eerste seizoen haalde Loebe direct de titel ‘Opernhaus des Jahres’ van het Duitse magazine Opernwelt binnen. Verder schroefde hij onder meer het aantal producties op.

De stad is tevreden met zijn diensten, blijkt uit de contractverlenging. Zowel het operahuis als Loebe hopen met de lange verbintenis een duidelijke lijn te kunnen trekken voor de komende seizoenen.

Loebe wil blijven samenwerken met regisseurs als Christof Loy, Claus Guth, Keith Warner en Richard Jones en met dirigenten als Kirill Petrenko, Bertrand de Billy, Nicola Luisotti en Constantinos Carydis, naast natuurlijk de Generalmusikdirektor Sebastian Weigle.

Begin oktober zal Loebe meer details van zijn langetermijnprogrammering uit de doeken doen tijdens een persconferentie.

Vorig artikel

Van Kralingen wellicht weer aan de musical

Volgend artikel

Storende regie bederft Siegfried

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.