Nieuws

Van Kralingen wellicht weer aan de musical

Miranda van Kralingen sluit het niet uit dat ze in de toekomst weer musicals gaat doen. De artistiek leidster van Opera Zuid maakt dit seizoen na zeven jaar weer haar rentree op het operatoneel in Hänsel und Gretel.

Van Kralingen is sinds 2004 artistiek leidster van Opera Zuid. Daarvoor maakte ze carrière als operazangeres, maar door zware rugklachten moest ze daarmee stoppen.

Dit seizoen keert ze terug op het operatoneel, in een productie van haar eigen gezelschap. Ze zingt zowel de heks als de moeder in Hänsel und Gretel.

„Ik verheug me erop”, zei ze in een interview met Opera Rotterdam Magazine, waarna ze toevoegde: „Ik sluit ook niet uit dat ik weer musical ga doen. Er zit wel iets in de pijplijn.”

In het interview vertelde Van Kralingen verder dat ze zich zorgen maakt over de toekomst van opera. „Ik vind de aandacht voor klassieke muziek bij de jeugd niet erg groot. Ook lijkt de generatie ouders van nu nog minder met klassieke muziek te hebben dan die van vroeger. Om het publiek terug te winnen moet opera van deze tijd zijn. Opera is in feite gewoon een mooi verhaal met mooie muziek.”

Opera Rotterdam Magazine is gratis aan te vragen via www.operarotterdam.nl.

Vorig artikel

De niet-vergeten opera van Halévy

Volgend artikel

Oper Frankfurt behoudt Bernd Loebe

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.