Buitenlands nieuwsNieuws

New York City Opera maakt comeback

Na een jaar haar deuren te hebben gesloten vanwege een renovatie zal de New York City Opera vanaf 5 november weer terug zijn in het New Yorkse operaleven. De comeback lijkt een succes te worden, want het loopt goed met de kaartverkoop.

Omdat er het nodige gedaan moest worden aan het Lincoln Center Theater van de New York City Opera, sloot het huis afgelopen seizoen haar deuren.

Financieel gezien was dat ook een wijze beslissing, want het ging het operahuis de laatste jaren niet gemakkelijk af. In een paar jaar kromp het budget fors.

De nieuwe algemeen manager en artistieke leider George Steel lijkt de zaken echter weer op de rails te hebben gekregen, bericht Crainsnewyork.com. Hij heeft vijf operaproducties geprogrammeerd voor het nieuwe seizoen, met om te beginnen een reprise van Esther van Hugo Weisgall.

Voor die productie zijn de helft van de voorstellingen al voor 50 procent gevuld door abonnementshouders. Volgens Steel een vroege en bemoedigende start van de verkoop.

Gisteren (8/9) ging de losse kaartverkoop van start. Het is afwachten wat dat het operahuis op gaat leveren, aangezien het aan buurman Metropolitan een fikse concurrent heeft. In augustus verkocht de Met een record aan kaarten voor het nieuwe seizoen, dus het is de vraag of de New Yorkers nog geld hebben om naar de City Opera te togen.

Vorig artikel

Siegfried kán heel mooi zijn

Volgend artikel

'Theaterregisseurs rukken op in opera'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.