Buitenlands nieuwsNieuws

Tenor Ben Heppner stopt met zingen

Ben Heppner zet een punt achter zijn carrière als opera- en concertzanger. Dat maakte de Canadese tenor vandaag bekend via een mededeling op zijn website. Hij is toe aan een nieuwe fase in zijn leven, zo schreef hij.

Ben Heppner (foto: Kristin Hoebermann).
Ben Heppner (foto: Kristin Hoebermann).

“Na lang nadenken heb ik besloten dat de tijd gekomen is voor een nieuwe fase in mijn leven”, schrijft de bekende tenor. “Ik wil de ontelbare mensen die mij geïnspireerd, ondersteund en bemoedigd hebben in de fantastische reis van de afgelopen 35 jaar danken. Vele malen dank ook aan degenen die mij engageerden. En het belangrijkste: ik wil iedereen danken die ooit een ticket voor mij kocht.”

De Canadese tenor zal zijn werk als presentator van de CBC Radio-programma’s Saturday Afternoon at the Opera en Backstage with Ben Heppner voortzetten en ziet daarnaast uit “naar wat de toekomst in petto heeft”.

Heppner werd bekend in Canada toen hij in 1979 het CBC Talent Festival won. Een kleine tien jaar later was hij één van de winnaars van de National Council Auditions van de Metropolitan Opera, waarna zijn carrière een hoge vlucht nam.

Hij zong onder meer bij de Met, het Royal Opera House, de Wiener Staatsoper en de Bayerische Staatsoper. Hij blonk uit in dramatische partijen als de mannelijke hoofdrollen in Lohengrin en Tristan und Isolde. Hij won drie Grammy Awards en kreeg nog vele andere onderscheidingen.

Vorig artikel

Proms brengt Strauss-opera’s in zomer 2014

Volgend artikel

Opera in de media: week 18

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. kersten
  25 april 2014 at 08:20

  De dank is wederzijds, Mr Heppner.
  Jammer, de echte dramatische tenortop wordt nog ijler.

 2. Ben Siebers
  25 april 2014 at 11:35

  Heel jammer dat deze geweldige zanger er mee stopt. Prijs mij gelukkig dat ik hem in 2011 live in München mocht zien en horen tijdens Tristan und Isolde in een voorstelling met Nina Stemme, René Pape en geleid door Kent Nagano.

 3. Pieter K. de Haan
  25 april 2014 at 23:07

  Dit afscheid van een zangcarrière zat er naar mijn gevoel al lang aan te komen. In het verleden waren er verhalen over vermageringskuren en een anderszins suboptimale gezondheid. Enkele jaren geleden heeft hij al de rol van Siegfried opgegeven en de laatste jaren heeft hij veel afgezegd, betrekkelijk recent nog voor Peter Grimes in Wenen. Ik heb hem helaas maar tweemaal live gehoord en dan nog in concerten, nl. in het Concertgebouw en in De Doelen Tijdens een handtekeningensessie in Rotterdam toonde hij zich een aardige man zonder kapsones. Aan alles komt een eind. Gelukkig hebben we zijn opnames nog.