Home » Nieuws

Rosemary Joshua nieuwe directeur DNOA

Amsterdam/Den Haag8 juli 2014 Geen reacties

Rosemary Joshua volgt vanaf september Alexander Oliver op als artistiek directeur van de Dutch National Opera Academy. Dat maakten de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, die samenwerken in het masterprogramma voor operatalenten, maandag bekend.

Rosemary Joshua (foto: Ruth Crafer).

Rosemary Joshua (foto: Ruth Crafer).

Alexander Oliver is sinds 1999 artistiek directeur van de Dutch National Opera Academy (DNOA), een tweejarige masteropleiding voor operazangers, bedoeld om talenten klaar te stomen voor de beroepspraktijk. Onder leiding van Oliver groeide de academie uit tot één van de prominentste masterprogramma’s in Europa, aldus de conservatoria.

Net als Oliver is Rosemary Joshua professioneel zanger. Als sopraan zong ze onder meer bij het Royal Opera House, het Teatro alla Scala, de Metropolitan Opera en de Bayerische Staatsoper. Bij De Nationale Opera in Amsterdam was ze de afgelopen seizoenen te zien in de wereldpremière van Orest en de reprise van Het Sluwe Vosje. Joshua zal haar carrière als sopraan voortzetten naast haar werk bij DNOA.

Janneke van der Wijk, directeur van het Conservatorium van Amsterdam, noemt Rosemary Joshua gezien haar grote ervaring en haar begrip voor de educatiekant van het operavak “een rolmodel”. “Ze weet precies wat je nodig hebt om op het hoogste niveau te presteren.”

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.