Nieuws

Van Wanroij en Kozelj geven operaconcert

Judith van Wanroij en Barbara Kozelj treden op vrijdag 13 maart op in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Waar normaliter het liedrepertoire centraal staat in deze serie, kiezen de sopraan en mezzosopraan grotendeels voor operarepertoire.

Judith van Wanroij (foto: Gerard de Haan).
Judith van Wanroij (foto: Gerard de Haan).

De Nederlandse Judith van Wanroij en de Sloveense Barbara Kozelj zijn regelmatig actief op de Nederlandse concert- en operapodia. In hun gezamenlijke concert in het Muziekgebouw richten ze zich op “de mooiste duetten vol vocaal vuurwerk”, aldus de Amsterdamse concertzaal.

Onder begeleiding van pianist Thomas Beijer zingen ze in het eerste deel van hun programma duetten, liederen en aria’s van Antonín Dvorák. Daaronder de bekende ‘maanaria’ uit Rusalka, verschillende Moravische duetten en enkele Zigeunerlieder.

Barbara Kozelj (foto: Merlijn Doomernik).
Barbara Kozelj (foto: Merlijn Doomernik).

Na Dvorák klinken aria’s en duetten uit opera’s van Smetana, Tsjaikovski, Händel, Monteverdi en Mozart. Daaronder ‘Ah guarda sorella’ uit Così fan tutte, ‘Ah perdona’ uit La clemenza di Tito, ‘Pur ti miro’ uit L’incoronazione di Poppea en het duet van Lisa en Pauline uit Pique Dame van Tsjaikovski.

Het optreden van Van Wanroij en Kozelj wordt voorafgegaan door een voorprogramma van sopraan Zinzi Frohwein en pianist Tim Sabel. Zij voeren een paar stukken van Richard Strauss en Kurt Weill uit.

Het voorprogramma begint om 19.30 uur. Het concert om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Thielemann ontvangt Richard Wagner Preis

Volgend artikel

Die Zauberflöte: theater van de glimlach

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.