Buitenlands nieuwsNieuws

Nieuw label SoloVoce van start

Operaland is een nieuw label rijker: SoloVoce. De vanuit Duitsland opgezette maatschappij richt zich geheel op ‘de menselijke stem’. Voor deze herfst staan er twee soloalbums en een Ernani-opname gepland.

web_SoloVoce_final:web_SoloVoce_final De naam zegt het al: SoloVoce is een zanglabel. Zangers die momenteel optreden op internationale operapodia en in concertgebouwen zijn het middelpunt van de uitgaven van het label.

In een bericht stelt SoloVoce dat opera tot in de 21e eeuw exclusief terrein van grote labels is gebleven. Met een kleine organisatie wil het daar wat aan veranderen. Het wil zelfs ‘het genre nieuw leven inblazen’, aldus het bericht.

Op de website van SoloVoce zijn momenteel drie uitgaven te vinden. Een soloalbum van Elisabeth-Maria Wachutka (Strauss, Beethoven en Wagner), een soloalbum van Carlo Guelfi (vooral Verdi) en een opname van Verdi’s Ernani (met onder andere Daniela Dessì en Lucio Gallo).

Meer informatie is te vinden op de website van SoloVoce.

Vorig artikel

Thielemann wordt chef-dirigent in Dresden

Volgend artikel

Metropolitan Opera hervindt zich met hit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.