Buitenlands nieuwsNieuws

Konwitschny’s Juive dingt naar Der Faust

Peter Konwitschny’s productie van La Juive is genomineerd voor de Duitse theaterprijs Der Faust. De enscenering ging in 2015 in première bij Opera Vlaanderen en was afgelopen seizoen te zien in het Nationaltheater Mannheim.

Scène uit La Juive bij Opera Vlaanderen. (© Annemie Augustijns)
Scène uit La Juive bij Opera Vlaanderen. (© Annemie Augustijns)

Place de l’Opera noemde La Juive “een strakke enscenering, die het conflict over haat en liefde uit Halévy’s grootse opera heel dichtbij brengt” (lees de recensie).

La Juive is genomineerd in de categorie ‘Regie Musiktheater’, naast producties van Lady Macbeth van Mtsensk (Theater Lübeck) en Wozzeck (Theater Bremen). Konwitschny’s enscenering was eerder dit jaar genomineerd als ‘Best New Production’ bij de International Opera Awards.

In de categorie voor operazangers en -zangeressen zijn Nicole Chevalier (Les contes d’Hoffmann bij de Komische Oper Berlin), Kangmin Justin Kim (Pym bij het Theater Heidelberg) en Ewa Wolak (Der Prophet bij het Badische Staatstheater Karlsruhe) genomineerd.

Der Faust wordt uitgereikt door de Deutscher Bühnenverein aan voorstellingen en artiesten die bepalend zijn voor het Duitse theater. Op 5 november wordt in het Theater Freiburg bekendgemaakt wie de winnaars zijn.

Zie voor meer informatie de website van Der Faust.

Vorig artikel

Foyeravond over Manon Lescaut bij DNO

Volgend artikel

Hollands Diep brengt Beeldenstorm

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.