Home » Nieuws

Mayke Nas wordt Componist des Vaderlands

Utrecht13 oktober 2016 1 reactie

Mayke Nas is donderdag benoemd tot nieuwe Componist des Vaderlands. Ze neemt het stokje over van Willem Jeths. De komende twee jaar is Nas ambassadeur van de Nederlandse klassieke muziek van nu.

Mayke Nas.

Mayke Nas.

Mayke Nas werd tijdens de Buma Classical Convention in Utrecht aangesteld door een onafhankelijke jury onder Winnie Sorgdrager, oud-voorzitter van de Raad voor Cultuur en oud-politica. Nas werd unaniem gekozen vanwege onder meer “haar visie op het vak, humor en concrete ideeën”.

De Componist des Vaderlands vervult een ambassadeursrol voor de Nederlandse hedendaagse klassieke muziek. Nas wil werken die de afgelopen twintig jaar geschreven zijn in de schijnwerpers zetten. Verder zal ze van zich laten horen met werken die aansluiten bij de actualiteit.

Mayke Nas schreef muziek voor onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest en het Asko Ensemble, waarvoor ze diverse prijzen won. Opera’s vermeldt haar repertoirelijst niet, wel diverse vocale werken, zoals Filter or flip! uit 2010 en en je noemt het liefde uit 2006.

Zie verder de website van de Componist des Vaderlands.

door

1 reactie »

  • Maarten-Jan Dongelmans zei:

    Proficiat Mayke. Hopelijk lukt het je bredere kringen warm te krijgen voor eigentijdse muziek. Ik verheug me ook op je nieuwe muziek. Aan ‘From hell’ bewaar ik de beste herinneringen! Succes.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.