Nieuws

Delfzijl en Spanga maken Carmenfestival

Hoe zuidelijk kunnen we gaan in het noorden? Onder dat mom organiseert IVAK samen met Opera Spanja in juni 2010 een Carmenfestival in Delfzijl. Hoofdattractie is een productie van de operaklassieker, geregisseerd door Corina van Eijk.

LogoCarmenfestivalDe culturele instelling IVAK uit Delfzijl is een samenwerking met Opera Spanga aangegaan om de Groningse plaats van 17 tot en met 25 juni op te luisteren met Carmen, de beroemde opera van Georges Bizet.

IVAK wil hiermee het noorden als een aantrekkelijke regio presenteren. Daarvoor wordt ook samengewerkt met het bedrijfsleven en met culturele instellingen.

De organisatie belooft ‘een unieke versie van de opera der opera’s’. De productie wordt gemaakt door Corina van Eijk’s Opera Spanga-team. Van Eijk baart regelmatig opzien met haar ongebruikelijke visie op bekende opera’s.

Madieke Marjon zal de rol van Carmen zingen. De cast bestaat verder uit onder andere Charles Alves da Cruz, Maaike Widdershoven en Marcel van Dieren.

Rondom de opera wordt een festival georganiseerd, met een businessevenement, lezingen, een filmfestival, exposities, schoolprojecten en een internationaal korenfestival.

Inwoners uit de regio dragen bij aan de operaproductie door kostuums en decors te vervaardigen. Ook krijgt jong talent kans om ervaring op te doen in een professionele productie.

De organisatie is nog op zoek naar koorleden. Daarvoor worden op 12 december audities gehouden in het IVAK-gebouw in Delfzijl. Zie voor meer informatie de website van Carmen in Delfzijl.

Vorig artikel

Wat de duivel bij componisten losmaakt

Volgend artikel

Een prachtige nieuwe Nixon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.