Buitenlands nieuwsNieuws

Cd Gijsbertsen krijgt erkenning in Engeland

Samen met Anna Prohaska, Jürgen Ruck en het NDR Sinfonieorchester onder Peter Ruzicka bracht de Nederlandse tenor Peter Gijsbertsen in februari 2016 een cd uit met werken van Hans Werner Henze. Andrew Clements, criticus van The Guardian, zette het album op nummer drie in zijn jaarlijkse top tien beste cd’s.

Voor de opname van Kammermusik 1958 werkte Peter Gijsbertsen samen met het NDR Sinfonieorchester.
Voor de opname van Kammermusik 1958 werkte Peter Gijsbertsen samen met het NDR Sinfonieorchester.

Waar sopraan Anna Prohaska het werk Being Beauteous voor haar rekening nam op de opname van Wergo, zong Peter Gijsbertsen mee in Kammermusik 1958, een werk op de hymne ‘In lieblicher Bläue’ van Friedrich Hölderlin, opgedragen aan Benjamin Britten.

De bekende Engelse muziekjournalist Andrew Clements roemde Gijsbertsen als een “superb tenor soloist” en omschreef zijn vertolking op de cd als “excellent”. Het album verdiende in zijn ogen plek drie in zijn top tien, een lijst waarop de grootste namen uit de klassieke muziek voorkomen.

Op plek acht staat nog een Nederlandse artiest: dirigent Jaap van Zweden met zijn opname van Die Walküre voor Naxos. Bekijk de hele lijst op de website van The Guardian.

Vorig artikel

IVC organiseert De Stem van Bosch 2017

Volgend artikel

YouTube-portret: Martern aller Arten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    11 januari 2017 at 21:44

    Het NDR Sinfonieorchester heet nu het NDR Elbphilharmonie Orchester. Wat een prachtige prestatie van Gijsbertsen! Als het om avontuurlijke programmering gaat, moet je toch naar Duitsland uitwijken. Wat een prachtige tweede helft ook vanavond bij het Eröffnungskonzert. Zo dadelijk gaat het verder met Rihm Wagner en die Ode an die Freude. Je zal maar in Hamburg wonen….