Buitenlands nieuwsNieuws

Katie Lowe wint Elizabeth Connell Prize

Terwijl in Den Bosch vele operatalenten om de prijzen van het Internationaal Vocalisten Concours streden, verzamelden zich in Sydney verschillende dramatische sopranen voor de vierde editie van de Elizabeth Connell Prize. De Britse sopraan Katie Lowe won op 16 september de hoofdprijs.

Katie Lowe, winnares van de Elizabeth Connell Prize in Sydney. (© Zohar Izenberg)

De Elizabeth Connell Prize is een competitie voor jonge dramatische sopranen, geïnitieerd door de Zuid-Afrikaanse sopraan Elizabeth Connell (1946-2012). Aan de eindronde in Sydney gingen auditierondes in Londen, New York, Zürich, Parijs en Melbourne vooraf.

Winnares Katie Lowe is 31 jaar en komt uit Cheshire, Engeland. Ze zong in de finale een scène uit Wagners Götterdämmerung en ‘Suicidio’ uit La Gioconda van Ponchielli. Jurylid en trustee van de Connell Prize Fiona Janes hoorde “true Wagnerian potential” in haar stem. Ze gelooft dat Lowe de stem en het talent heeft om in de toekomst de grote rollen van Wagner en Strauss te vertolken. Lowe krijgt 30.000 dollar en een auditie bij het Royal Opera House om haar potentieel verder te ontwikkelen.

De tweede prijs ging naar Silja Aalto uit Finland, die eveneens de Lieder Prize won. Emma McDermott uit de Verenigde Staten kreeg de derde prijs en de Audience Choice Award.

Vorig artikel

Festival Oude Muziek beste festival Europa

Volgend artikel

Opera in de media: week 39

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.