Nieuws

Festival Oude Muziek beste festival Europa

Het Festival Oude Muziek heeft van de European Festivals Association en de Europese Commissie de EFFE Award voor beste festival van Europa gekregen. Dat maakte de EU-commissair svoor cultuur Tibor Navrascisc op 18 september bekend tijdens een gala in Brussel.

De EFFE Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor festivals in alle disciplines – film, theater, architectuur, opera, beeldende kunst, fotografie, literatuur, design en muziek. Behalve het Festival Oude Muziek kregen vijf andere festivals maandag de award.

Festival Oude Muziek-directeur Xavier Vandamme vindt de prijs “een enorme opsteker. Het festival positioneert zich als wereldleider van de sector die muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok tot leven wekt. Het is geweldig dat die positie officieel erkend wordt in de vorm van deze prijs.”

Van de 715 festivals die door de European Festivals Association het EFFE-kwaliteitslabel hebben gekregen, waren er 26 genomineerd voor de EFFE Award van dit jaar.

Vorig artikel

Radio 4 opent stemming Hart & Ziel Lijst

Volgend artikel

Katie Lowe wint Elizabeth Connell Prize

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.