Nieuws

Oliemans programmeert Delft Chamber

Bariton Thomas Oliemans gaat in 2019 het Delft Chamber Music Festival programmeren. Artistiek leider Liza Ferschtman draagt voor één editie het stokje aan hem over. Het festival vindt plaats van 25 juli t/m 4 augustus 2019.

Thomas Oliemans. (© Marco Borggreve)

Liza Ferschtman is sinds 2007 artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival. Tijd voor een break, vindt ze. In 2019 wil ze nieuwe ideeën en inspiratie opdoen door zich te richten op haar concertpraktijk en andere festivals te bezoeken. Dat maakte ze zondag bekend voor aanvang van het slotconcert van de 22ste editie van het Delftse kamermuziekfestijn.

Bariton Thomas Oliemans is gevraagd als gastprogrammeur. “Hij heeft een mooie, brede kijk op muziek”, stelt Ferschtman. “Hij deelt de liefde voor het vervlechten van verschillende kunstvormen die elkaar kunnen inspireren. Daarnaast heeft hij een groot internationaal netwerk waarmee hij nieuwe musici naar Delft kan halen.”

De kernwaardes en de opzet van het festival blijven ongewijzigd, maar Oliemans zal zijn eigen stijl en vocale achtergrond meenemen, stelt het festival.

De zanger zelf heeft er zin in. “Ik ben enorm vereerd dat ik gevraagd ben voor de functie van gastprogrammeur. Ik verheug me erop om een mooie editie in de geest van Liza samen te stellen.”

Vorig artikel

Sfera Armoniosa speelt authentieke Purcell

Volgend artikel

Opera op Zak speelt La voix humaine

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.