Binnenkort

Opera op Zak speelt La voix humaine

Stichting Opera op Zak brengt op 11 augustus in het kader van het Grachtenfestival een nieuwe productie van La voix humaine in première in Museum Van Loon in Amsterdam. Poulencs bekende monodrama wordt uitgevoerd in een Nederlandse vertaling en met twee sopranen.

Opera in de tuin van Museum Van Loon is een vast onderdeel van het Grachtenfestival. (© Ronald Knapp)

Francis Poulenc baseerde La voix humaine op een toneelstuk van Jean Cocteau. Het verhaal draait om een vrouw die verlaten is door haar geliefde en nog één telefoongesprek met hem voert. “Gedurende het gesprek lukt het haar niet meer om de schijn op te houden”, beschrijft Opera op Zak. “Haar verdriet is hartverscheurend en herkenbaar.”

Opera op Zak produceert La voix humaine in een nieuwe Nederlandse vertaling van Jeroen Sarphati, die eveneens de pianobegeleiding verzorgt. Op het toneel staan opvallenderwijs twee sopranen: Renate Arends en Liza Vjera Lozica. Elisa Jansen, artistiek leider van Opera op Zak, voert de regie.

La voix humaine is de negende productie van Opera op Zak, dat streeft naar toegankelijke voorstellingen, het liefst in het Nederlands en op bijzondere locaties. Opera op Zak werkt regelmatig samen met het Grachtenfestival en Museum Van Loon.

La voix humaine is van 9 tot en met 14 augustus elf keer te zien. Zie voor meer informatie de website van Museum Van Loon.

Vorig artikel

Oliemans programmeert Delft Chamber

Volgend artikel

Oper Leipzig speelt alle opera's van Wagner

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.