Nieuws

Streamingdienst Primephonic gelanceerd

Contrabassist en dirigent Dominic Seldis heeft samen met Thomas Steffens van de Raad voor Cultuur op maandag 3 september de nieuwe streamingdienst Primephonic gelanceerd. Op het platform zijn bijna honderdduizend albums met klassieke muziek te vinden.

Dominic Seldis.

Primephonic is opgezet als tegenhanger van bestaande streamingplatforms als Spotify en Apple Music. Die “laten klassiekemuziekliefhebbers in de steek als het gaat om zoekfunctie, geluidskwaliteit en uitbetaalmodel aan artiesten”, aldus de initiatiefnemers van Primephonic. Met hun eigen platform willen ze tegemoetkomen aan de specifieke wensen en behoeften van liefhebbers van klassieke muziek.

Primephonic bevat bijna honderdduizend albums, waaronder de catalogussen van de bekende labels Warner Classics, Sony Classical, Universal Music Classics, Decca en Deutsche Grammophon. Door speciaal ontwikkelde metadata is de collectie makkelijk doorzoekbaar. Daarbij levert Primephonic hogere audiokwaliteit dan andere platforms en wordt ook achtergrondinformatie over componisten, opnames en artiesten aangeboden.

Dominic Seldir, solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest, is ‘artist ambassador’ van Primephonic. Hij fungeert als ‘brand ambassador’ en draagt wekelijks content bij aan het platform. Daaronder video’s, anekdotes, podcasts en miniconcerten. Thomas Steffens, één van de acht raadsleden van de Raad voor Cultuur, is CEO van Primephonic.

Zie voor meer informatie www.primephonic.com.

Vorig artikel

Opera Compact brengt opera dichtbij

Volgend artikel

Gergiev dirigeert eerste akte Walküre

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.