BinnenkortNieuws

Nieuw: het Netflix van de oude muziek

Het Festival Oude Muziek lanceert op 7 maart Early Music Television, een nieuwe videostreamingsdienst met concerten, documentaires en lezingen. Het platform is bedoeld als ‘Netflix van de oude muziek’. De catalogus moet in vijf jaar meer dan 700 titels bevatten.

Het Festival Oude Muziek registreert sinds 2018 festivalconcerten. In de coronacrisis groeide het idee om dat uit te bouwen tot een eigen videostreamingsdienst, met als basis een Netflix-model: je abonneert je voor 7,99 euro per maand en krijgt daarmee toegang tot het volledige aanbod.

‘We zien dat onze online activiteiten op een enorme internationale belangstelling kunnen rekenen en dat de cultuurbehoefte niet is afgenomen. Daarom hebben we EMTV ontwikkeld’, zegt festivaldirecteur Xavier Vandamme. ‘In te toekomst zullen zowel het Festival als het Seizoen Oude Muziek een hybride opzet hebben, met concerten in de zaal, maar ook altijd met een online component. Bovendien kunnen we met EMTV een nog groter internationaal publiek bereiken en een nieuwe inkomstenbron verwezenlijken.’

De ambitie voor EMTV is groot. Het festival prijst het nieuwe initiatief aan als ‘hét internationale platform voor oude muziek’. Doordat het festival al een aantal jaren concerten registreert, kan het platform met een uitgebreide catalogus van ruim 175 concerten, lezingen en documentaires gelanceerd worden. Maandelijks zullen er nieuwe releases en livestreams verschijnen, met vanaf 2023 ook concerten van partnerinstellingen. In vijf jaar tijd moet de catalogus meer dan 700 titels omvatten.

Lees meer over Early Music Television op de website van het Festival Oude Muziek.

Vorig artikel

Documentaire Licht te zien op NPO 2

Volgend artikel

Programma zesde Internationaal Lied Festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.