Binnenkort

Gergiev dirigeert eerste akte Walküre

Valery Gergiev viert tijdens het aanstaande Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival (13 t/m 16 september) zijn dertigjarige band met de stad Rotterdam. Tijdens het openingsconcert op 13 september in De Doelen dirigeert hij onder meer de eerste akte uit Die Walküre.

Valery Gergiev. (© Pim Top)

Het openingsconcert draait geheel om het operarepertoire van Richard Wagner. Na het ‘Vorspiel’ en de ‘Liebestod’ uit Tristan und Isolde is de volledige eerste akte van Die Walküre te beleven. Voor de rollen van Siegmund, Sieglinde en Hunding treden de gerenommeerde Wagnerzangers Mikhail Vekua, Anja Kampe en Mikhail Petrenko aan.

Sopraan Anja Kampe, die ook de ‘Liebestod’ van Isolde voor haar rekening neemt, was afgelopen zomer driemaal als Sieglinde te zien bij de Bayreuther Festspiele. Dezelfde rol zong ze ook tijdens de integrale uitvoeringen van Frank Castorfs Ring in de seizoenen ervoor.

Het concert begint om 20.15 uur en heeft geen pauze. Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Streamingdienst Primephonic gelanceerd

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Angel, Renée en Simon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.