Nieuws

Seizoen Oude Muziek wordt volledig hybride

Het Seizoen Oude Muziek biedt in seizoen 2022/2023 een volledig hybride programma aan, gebruikmakend van zijn recent gelanceerde streamingsplatform Early Music Television. Alle concerten zijn in de zaal en online te bezoeken.

Seizoen Oude Muziek.
Bij het Seizoen Oude Muziek blijft streaming een hoofdrol spelen, ook nu de zalen weer open zijn. (© Foppe Schut)

Het Seizoen Oude Muziek is vooral bekend van het Festival Oude Muziek dat iedere zomer in Utrecht plaatsvindt, maar de organisatie programmeert het hele seizoen door tournees. Komend seizoen is er onder meer een concert rond Josquin Baston (‘de andere Josquin’), een hommage aan Gustav Leonhardt, een minifestival rond Hildegard von Bingen en een programma met sopraan Marie Lys over de beroemde achttiende-eeuwse sopraan Anna Maria Strada del Pò.

Dankzij de lancering van het nieuwe platform Early Music Television (EMTV), waar meer dan 175 concerten, documentaires en lezingen te vinden zijn, kan het Seizoen Oude Muziek zijn hele programma in hybride vorm aanbieden. Elke maand zal op EMTV een livestream te zien zijn.

Het volledige seizoensprogramma is te vinden op de website van het Seizoen Oude Muziek. Zie voor meer informatie over EMTV emtv.online.

Meer lezen

EMTV: oude muziek aan de man brengen (interview met Juliette Dufornee)

Vorig artikel

Lied Festival viert 75 jaar Robert Holl

Volgend artikel

In de zalen: Kabanová, Don Carlos, Postcard

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.