Nieuws

IVAK brengt Carmen naar Delfzijl

IVAK De Cultuurfabriek wil in augustus 2010 een spectaculaire productie van Carmen opvoeren in Delfzijl. Amateurs uit de regio en professionals zullen daarbij samenwerken. De opera moet vijf keer te zien zijn op het Molenbergplein van de plaats.

Dit meldt het Dagblad van het Noorden. IVAK De Cultuurfabriek verzorgt opleidingen voor amateurs op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst en drama.

Volgens de organisatie zullen een groot aantal professionele sterren meewerken aan de opera van Bizet. Carmen moet bovendien toegankelijk worden gebracht, bijvoorbeeld door allerlei amateurs uit de regio mee te laten doen. IVAK gaat voor de gelegenheid een symfonieorkest en een mannen-, vrouwen- en kinderkoor oprichten.

Carmen is ‘de André Hazes onder de opera’s’, zegt directeur Jacqueline Clements in het dagblad. Daarom is het volgens haar geschikt voor een breed publiek. Bovendien wil ze er een spektakel van maken. „Soldaten zullen het podium beklimmen en er treden paarden op.”

Vorig artikel

Albrecht vervangt Jansons bij Carmen

Volgend artikel

Nieuwe barokproductie bij De Nederlandse Opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.