Buitenlands nieuwsNieuws

Liceu presenteert seizoen vol sterren

Het Gran Teatre del Liceu in Barcelona heeft deze week haar nieuwe seizoen gepresenteerd. Een seizoen vol grote namen. Van Neil Shicoff in Carmen tot Plácido Domingo in Tamerlano en Eva-Maria Westbroek in Ariane et Barbe-Bleue.

Het Gran Teatre del Liceu is één van de grootste operahuizen van Spanje. Dat blijkt ook weer uit het nieuwe seizoen, dat deze week gepresenteerd werd.

Het seizoen 2010/2011 telt vijftien operaproducties. Er zijn bekende titels als Carmen, Così fan tutte en de double bill Cavalleria rusticana en Pagliacci en er zijn onbekendere werken als El retablo de Maese Pedro van Manuel de Falla en LByron van de hedendaagse Catalaanse componist Agustí Charles.

De casts tellen vele grote namen. Carmen wordt bijvoorbeeld in diverse bezettingen opgevoerd, waaronder eentje met zangers als Roberto Alagna, Marina Poplavskaya en Erwin Schrott, eentje met Jossie Perez en Neil Shicoff en eentje met Anna Caterina Antonacci en Fabio Armiliato.

Er is een Falstaff met zangers als Ambrogio Maestri, Fiorenza Cedolins, Joel Prieto en Ludovic Tézier. Er is een Anna Bolena met zowel Edita Gruberova als Fiorenza Cedolins in de titelrol en zangers als Sonia Ganassi en Elina Garanca in de andere rollen.

Marcello Giordani komt langs voor Pagliacci/Cavalleria rusticana en de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek zal optreden in een productie van Ariane et Barbe-Bleue van Paul Dukas. Ze zingt daarin met artiesten als Patricia Bardon en José van Dam.

De beroemde tenor Plácido Domingo is van de partij in een concertante opvoering van Tamerlano van Händel. Daarin zingt bijvoorbeeld ook Anne Sofie von Otter.

Grote namen te over. Zie voor het volledige programma de website van het Gran Teatre del Liceu.

Vorig artikel

Een geheel nieuwe Mozart in Paradiso

Volgend artikel

Extravagante Rossini met knappe cast

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.