Nieuws

Tenor loopt boos weg van generale

TORONTO – Tijdens de voor publiek toegankelijke generale van Fidelio van de Canadian Opera Company is tenor Jon Villars boos weggelopen. Hij was het niet eens met dirigent Gregor Buhl over het tempo. Villars hoefde niet meer terug te komen.

Het was in de slotscène van Beethovens Fidelio dat het Jon Villars, spelend in de rol van Florestan, te veel werd. De Duitse dirigent Gregor Buhl zong luid een paar passages mee om het tempo op te krikken. Villars, die het daar niet mee eens was, ‘stormde het toneel af’, aldus een getuige in The Globe and Mail.

Volgens enkele aanwezigen maakte Villars een wegwerpgebaar richting orkestbak voordat hij het toneel verliet. Zowel de tenor als de dirigent verscheen niet op het toneel aan het einde van de voorstelling.

Dat Villars een dag later tijdens de première ook niet op het toneel stond, was niet verrassend. Het Canadese gezelschap had hem vervangen door de amper voorbereide IJslander Jon Ketilsson, die nog vier voorstellingen voor zijn rekening zal nemen. De Canadees Richard Margison neemt daarna het stokje over.

Vorig artikel

Volendams Opera Koor treedt op in Mijdrecht

Volgend artikel

Limburg spendeert ton aan opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.